Apa lan carane kanggo matesi sawijining perjanjen hukuman. Mathias Pokrol



Ing acara saka nerbitake saka kewajiban perjanjen, partai liyane defaulting engages kang tanggung jawab perjanjen. Iki tegese wong bakal kudu mbayar kanggo pihak aggrieved jumlah dimaksudaké kanggo ijol kanggo kerusakan disebabake dening sawijining gawan. Sampeyan bisa cukup kanggo matesi sawijining perjanjen hukuman ing supaya kanggo pigura jalaran saka nerbitake.

Minangka panyedhiya layanan, kanggo matesi sawijining perjanjen hukuman ngijini sampeyan kanggo ngontrol risiko bisnis sawijining. Pancen, ing anané saka pengawasan, jalaran financial saka nerbitake saka kontrak bisa dadi arang banget larang regane, utamané kanggo wiwitan-up utawa CILIK SME. Iku uga kudu tetep wonten ing pikiran sing masalah saka hukuman sawijining jangkoan insurance underwritten. Kanggo customer, ing watesan saka perjanjen hukuman saka partai liyane bisa dadi unsur saka rembagan. Contone, iku bisa kanggo setuju ing watesan saka hukuman ing ijol-ijolan suda rega kanggo entuk manfaat, saka fakultas saka mandap difasilitasi kanggo klien, lan sapiturute Akhire, pihak loro bisa nemokake keuntungan umum ing framework saka perjanjen hukuman. Ing definisi saka kahanan kanggo hukuman, kerusakan dijamin lan sing tilar bakal ngidini pihak, ing cilik saka gagal, kanggo cepet setuju ing ombone saka karusakan kanggo ijol kanggo lan kanthi mangkono supaya komplek ijol-ijolan sing bisa tantangan e kanggo menehi kasempatan kanggo terus sesambetan perjanjen melu. Iku penting kanggo wigati sing iku ingkang boten pareng strictly kanggo introduce klausa matesi hukuman ing kontrak karo konsumen. Hakim bakal nimbang kanthi otomatis minangka penyalah gunaan, lan bakal ngilangi aplikasi iku salah siji saka ing klausa dianggep dadi ora adil supaya ngyakinake, minangka kadhaptar ing artikel R- saka konsumen Kode. Ing kontrak rampung antarane profesional, utawa kontrak,»BB», iku bisa kanggo desain perjanjen hukuman, nanging kamungkinan iki bakal dipigura. Ing bab iki, iku ora diijini kanggo matesi hukuman saka salah siji saka pihak panularan kanggo kuwi ombone sing penting kewajiban dileksanakake ing wong sing disuntak saka inti. Contone, iku wis biji ing misuwur kasus hukum Chronopost a, sing angger-angger matesi rugi kebayar dening perusahaan Chronopost mere mbalekaken biaya transportasi mbayar dening klien iki nalisir katrangan saka sawijining prasetya kanggo ngirim trick ing pitakonan ing wektu winates wektu.

Iki kasus hukum wis bubar applied kanggo iku kontrak

Ing kaputusan tanggal telulas desember, hakim saka Pengadilan saka mréntahaké saka Reims wis tilar aplikasi saka release saka hukuman kang wis, ing kasus saiki, kanggo ngilangi»sembarang lan kabeh hukuman saka publisher minangka kanggo asil lan kinerja saka piranti lunak, kang klausa namung matesi hukuman luwih angel kanggo nyetel aside dening hakim. Bukti dening loro pengadilan ing Pengadilan saka mréntahaké saka Paris, gendakan bali kanggo panjang lan nembelas desember. Hakim ngandika pranata legal nemen matesi hukuman saka panyedhiya layanan, menehi munggah kanggo ganti rugi wis ora umum ngukur karo nyata karusakan nandhang dening klien (Pengadilan saka mréntahaké saka Paris, patbelas desember n° lan Pengadilan saka mréntahaké saka Paris, nembelas desember n°). Iki klausa wis dianggep dadi legal amarga padha ora deprive partai liyane rugi ing acara saka nerbitake.

Ing sagas jurisprudential Chronopost lan Faurecia wis klebu ing pembaharuan saka hukum kontrak

Watesan, nyetel dening legislator ing ingatase hak bebas kanggo pigura sawijining perjanjen hukuman saiki ngluwihi klausa matesi utawa exonerating produser saka hukuman. Artikel sipil Kode saiki serikat sing»wae angger-angger kang deprives iku sawijining inti penting kewajiban utang iku dianggep dadi katulis». Kajaba iku, ing pembaharuan saka hukum kontrak wis ngenalaken artikel anyar ing sipil Kode, kang menehi sing»ing kontrak doyo serep, apa angger-angger sing nggawe wujud boten seimbang kalebet antarane hak-hak lan kewajiban saka pihak kanggo kontrak bakal dianggep unwritten. Penghargaan saka boten seimbang kalebet wujud ora bab utama subyek prakara saka kontrak utawa pase saka rega delivery». Kelingan sing doyo serep kontrak wis ditetepake ing artikel sipil Kode minangka»salah siji ing kang ing syarat-syarat lan kahanan, subyek kanggo rembagan, sing ditemtokake ing advance dening salah siji saka pihak». Iku mangkono penting kanggo dadi attentive kanggo panyusunan saka klausa matesi utawa exonerating produser saka tanggung jawab ing kontrak. Kuwi angger-angger ora kudu mimpin kanggo nggawe iku non-ana, kewajiban perjanjen saka siji partai utawa liyane. Ing framework saka kontrak saka doyo serep, iku ora bakal bisa kanggo netepake sistem watesan saka hukuman unbalanced, ing ngendi salah siji saka co-kontraktor bakal tanggung jawab tanpa watesan sembarang jenis karusakan nalika liyane bakal dadi kang tanggung jawab nemen winates. Mathias Pokrol ing pembuangan kanggo ngewangi sampeyan ing rembagan lan panyusunan saka kontrak